Een nieuw jaar

Een terugblik op 2015, en vooruitblik naar 2016!

 2015 is voorbij. Het was een jaar dat voor waaromislam.nl in het teken stond van professionalisering. De afgelopen jaren hebben wij diverse projecten opgezet, met als doel Nederland te informeren over, en uit te nodigen naar de islam. In 2015 hebben we getracht om deze projecten nog aantrekkelijker te maken. Een korte terugblik:

Dawah op Straat

Tijdens Dawah op Straat bezoeken wij een stad in Nederland, waar wij brochures uitdelen en praten met voorbijgangers. In 2015 hebben we o.a. naambadges met bijhorende keycords geïntroduceerd en onze dawah-tafel uitgerust met flyer-houders. Een impressie van DOS ziet u hier onder.

Ook tijdens Koningsdag zijn wij de straat opgegaan!. Vijf steden in Nederland werden bezocht door een team enthousiaste vrijwilligers:

Bekeringsverhalen

Een belangrijk onderdeel van onze website zijn de bekeringsverhalen. Nieuwe moslims, die op latere leeftijd hebben gekozen voor de islam, vertellen hun weg naar het geloof. In 2015 kwam o.a. het verhaal van Mark online. Deze video geeft een goed beeld van de kwaliteit waar waaromislam.nl naar streeft. Bekijk de video:

Veldsprekers

Ons team van veldsprekers kan ingezet worden voor lezingen en presentaties over de islam. Om hen de juiste handvatten te geven, verzorgen wij interne cursussen. Hoe zo'n cursusdag eruit ziet, kunt u zien in onderstaande video:

Bereik

Afgelopen jaar zijn onze video´s honderduizenden keren bekeken. Inmiddels zijn we de grens van 1 miljoen views op Youtube dan ook bijna bereikt. Ook het aantal volgers op onze Facebook-pagina bleef groeien. We streven er dan ook naar om u dagelijks te voorzien van nieuws, interessante artikelen en leuke foto's en video's van onze activiteiten. Ons volgen op Facebook kan via https://www.facebook.com/waaromislam/

2015 was voor ons een jaar met mooie mijlpalen, mede mogelijk gemaakt door uw steun!2016

Ook dit jaar willen we vooruit blijven gaan. We willen een nog mooiere, professionelere organisatie met meer bereik en meer content. 2 januari zijn we het jaar begonnen met een online benefietavond waarop we diverse toekomstplannen al gedeeld hebben. in 2016 hopen we o.a. te realiseren:

- Een eigen werkruimte, waarin wij kunnen vergaderen, cursussen verzorgen en video's kunnen opnemen
- Ons DOS-materiaal uitbreiden en nog betere kwaliteit laten drukken
- Meer lezingen en open dagen verzorgen
- Nieuwe video-reeksen online zetten, o.a. over het bezoeken van de moskee en de betekenis van veel-gebruike Arabische termen.
- En nog veel meer! 

Om dit te realiseren hebben we uw steun nodig. Al onze diensten kosten geld; denk bijvoorbeeld aan video's bewerken, de website onderhouden, informatiemateriaal drukken, reiskosten, opnameapparatuur aanschaffen, de huur, etc. Om deze kosten te dekken doen we een beroep op bijdragen van de moslimgemeenschap. Steunt u ons ook in 2016? Klik hier om een (maandelijkse) donatie te doen!