Nieuwsbrief december 2015

In deze editie: dawah in Leiden en Zaandam, een nieuw bekeringsverhaal en meer!

Welkom bij het nieuwsoverzicht van waaromislam.nl. Middels dit overzicht willen we u, als volger van dit project, graag op de hoogte houden van onze bezigheden binnen het project!

Dawah op Straat

In november hebben wij maar liefst twee steden bezocht met ons straatteam, namelijk Leiden en Zaandam. Het centrum van Leiden bleek een populaire bestemming voor een standplaats. Onze vergunningaanvraag van eind oktober was namelijk niet meer mogelijk. Gelukkig was er het daaropvolgende weekend nog een mogelijkheid op 1 november!

Vanwege de reputatie als studentenstad verwachtten we een voornamelijk jonge, hoogopgeleide doelgroep. Dit bleek waar te zijn: een groot gedeelte van de voorbijgangers was twintiger en student aan de Universiteit Leiden. Het kwam de gesprekken ten goede. We vertelden de Leidenaren over de islam, wisselden van gedachten over ons levensdoel, en namen uiteindelijk weer met een positief gevoel afscheid van de gesprekspartner. Een positief gevoel vanwege de misconcepties omtrent de islam die we hadden kunnen wegnemen, waardoor men direct een beter beeld had van het geloof. Ook de Leidenaren waren positief over onze aanwezigheid. Een echtpaar complimenteerde ons met deze actie bijvoorbeeld, omdat zij ook vonden dat er een verkeerd beeld van de islam heerst in Nederland. Het is elke maand weer bemoedigend om te merken dat de mensen zo vriendelijk en openhartig zijn.

Een bijzonder gesprek hadden we met een oudere, christelijke mevrouw. Ze had thuis geen televisie of computer, en had nog nooit iets gehoord over de islam. Normaliter hebben onze gesprekspartners veel vooroordelen, maar voor deze mevrouw was de islam volledig nieuw. Ze stelde vragen zoals ‘Hebben jullie ook een boek’ en ‘Geloven jullie ook in Jezus?’, die we natuurlijk met een volmondig ‘ja’ konden beantwoorden! Aan het eind van het gesprek heeft de mevrouw enkele boekjes met informatie over de islam meegekregen, en vroeg ze of we in de toekomst vaker naar Leiden kwamen. Wat ons betreft een goed idee!

Zaandam

Enkele weken later stond Zaandam op de planning. Inmiddels een bekende stad voor ons; begin dit jaar hadden we Zaandam al eens bezocht. Toentertijd stonden we vlakbij het Centraal Station, ditmaal hadden we een vergunning voor de winkelstraat. Op een mooie, centrale plek werd de tafel met brochures opgezet en konden de eerste flyers worden uitgedeeld.

Vanwege de internationale gebeurtenissen van de afgelopen tijd wisten we niet of de Zaandammers wellicht negatief zouden reageren op moslims. Het tegendeel bleek waar: men was nog even vriendelijk en positief als tijdens ons vorige bezoek! De flyers werden dan ook in recordtempo uitgedeeld. Naast een groot aantal verspreidde flyers waren er ook een hoop goede gesprekken. Met o.a. atheïsten, christenen, agnosten en hindoes spraken we over het levensdoel als mens, waarbij we vertelden over de islam, de Koran en de profeet Mohammed. Vaak resulteerde dit in reacties zoals ‘Oh, dat wist ik helemaal niet’ of ‘Ik dacht altijd dat moslims…’. Ook in Zaandam werd voor ons wederom bevestigd dat er behoefte is aan juiste informatieverstrekking over de islam, zodat de Nederlanders zelf kunnen zien hoe mooi het geloof is. Eind december staan we dan ook, met de wil van God, vol goede moed in een andere stad in Nederland!

Nieuwe Video's

De bekeringsverhalen op onze site zijn de meest bekeken video's. Enkele verhalen hebben zelfs meer dan 100.000 views! In november waren we dan ook trots om een prachtige nieuwe video te kunnen presenteren: het bekeringsverhaal van broeder Mark.


Daarnaast kwam ook het laatste deel van de reeks 'Koran en Wetenschap' online:

Ten slotte delen we graag enkele mooie video's van ons BLOG, waarop we u meenemen bij onze activiteiten. In 

Wist je dat:

Wij op zoek zijn naar een projectleider voor ons andere project, bekeerlingen.nl? Bekijk hier de vacature:

Meer info op http://bekeerlingen.nl/algemeen/vacatures.html

Help mee

Al onze diensten kosten geld; denk bijvoorbeeld aan video's bewerken, de website onderhouden, informatiemateriaal drukken, reiskosten, opnameapparatuur aanschaffen, de huur, etc. Om deze kosten te dekken doen we een beroep op bijdragen van de moslimgemeenschap. Wil jij middels een maandelijks bijdrage dit project steunen? Klik hier om een (maandelijkse) donatie te doen!