Nieuwsbrief oktober 2015

In deze editie: DOS in Arnhem, bestuursvergaderingen en nieuwe video's!

Welkom bij het nieuwsoverzicht van waaromislam.nl. Middels dit overzicht willen we u, als volger van dit project, graag op de hoogte houden van onze bezigheden binnen het project!

Dawah in Arnhem

In 2015 heeft ons ‘Dawah op Straat’ (DOS)-team al een hoop steden in Nederland bezocht. Onder andere in Zaandam, Zoetermeer, Utrecht, Rotterdam en Dordrecht hebben wij geflyerd en brochures uitgedeeld met informatie over de islam. Daarnaast proberen wij met geïnteresseerden een gesprek aan te knopen, met als doel een positiever beeld te geven over de islam en moslims. Afgelopen maand stond voor ons een nieuwe stad op de agenda, namelijk Arnhem!

Vanuit waaromislam.nl vinden wij het belangrijk om een professionele en verzorgde uitstraling te hebben. Derhalve staat ons DOS-team op straat in speciaal ontworpen T-shirts met bijhorende naambadges in keycords. Daarnaast vragen wij bij de desbetreffende gemeente altijd de benodigde vergunning aan; immers is er vaak toestemming nodig om flyers uit te delen. Aangezien we in Nederland soms te maken hebben met regenachtige dagen, hebben we sinds vorige maand ook speciale regenbestendige flyerhouders aan onze stand toegevoegd. Hierbij kunnen we op een aantrekkelijke manier ons informatiepakket presenteren, zonder dat deze opgeborgen dienen te worden tijdens een wolkbreuk. Geïnteresseerde voorbijgangers hebben nu de garantie dat ze altijd droge brochures kunnen meenemen! 

Met de vergunning, brochures en outfits in orde waren we op-en-top voorbereid voor Arnhem. Ondanks dat de zomer officieel voorbij is konden we rekenen op heerlijk weer, waarbij de terrasjes van het centrum drukbezocht waren. Na het opzetten van onze stand gingen we direct aan de slag; zoveel mogelijk Arnhemmers kregen een flyer aangeboden door ons team van enthousiastelingen. De stand trok ook de aandacht van veel nieuwsgierige voorgangers die even langskwamen om een folder mee te nemen of een praatje te maken. Zoals in de voorgaande steden was er ook in Arnhem een grote variatie aan filosofieën onder de mensen, van wie het merendeel agnostisch of christelijk was. Ongeacht hun levensovertuiging was de absolute meerderheid positief te spreken over onze aanwezigheid, en vond men het fijn dat wij misvattingen over de islam konden wegnemen.


Veel teamleden vonden Arnhem één van de beste steden die we de afgelopen tijd hebben bezocht, mede dankzij de mooie standplaats en aardige mensen. Een vervolgbezoek voor de toekomst staat dan ook zeker op onze planning!

Nieuwe Video's

In de mooie reeks 'Koran en Wetenschap' vertelt broeder Abbas over enkele wetenschappelijke wonderen die we kunnen vinden in de Koran. Vorige maand zijn deel 9 en 10 online gekomen, bekijk de video's hier:

Wist je dat:

Waaromislam.nl heeft een breed team van mannen en vrouwen die hun steentje bijdragen aan verschillende projecten. Samen zorgen zij ervoor dat maandelijks vele duizenden mensen worden bereikt middels onze website, video's, flyers, open dagen, rondleidingen en lezingen. Hierbij een kort overzicht van de verschillende teams en functies:

- Het Bestuur: Dit zijn o.a. de voorzitter, secretaris en penningmeester.
- Projectleider: Stuurt de verschillende teams aan, maakt en bewaakt de planning
- Videoteam: Filmen, bewerken en monteren van onze video's.
- Veldsprekers: Verzorgen lezingen en open dagen in moskeeën, scholen en bedrijven.
- Zustergroep: Verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten speciaal voor vrouwen en zusters.
- Dawah op Straat: Gaan maandelijks de straat op om te flyeren en mensen te informeren over de islam.
- Webteam: Verantwoordelijk voor onderhouden en bouwen van website.

Op onderstaande foto zijn de voorzitter en secretaris net klaar met een bestuursvergadering.


Wil jij je ook bij dit team voegen? We zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen (m/v), voor functies van 2 tot 6 uurtjes in de week. Kijk eens op http://www.waaromislam.be/algemeen/vacatures.html of neem contact op via info@waaromislam.nl!

Help mee

Al onze diensten kosten geld; denk bijvoorbeeld aan video's bewerken, de website onderhouden, informatiemateriaal drukken, reiskosten, opnameapparatuur aanschaffen, de huur, etc. Om deze kosten te dekken doen we een beroep op bijdragen van de moslimgemeenschap. Wil jij middels een maandelijks bijdrage dit project steunen? Klik hier om een (maandelijkse) donatie te doen!