Nieuwsbrief september 2015

In deze editie: DOS in Dordrecht, nieuwe bekeringsverhalen en Koran en Wetenschap.

Welkom bij het nieuwsoverzicht van waaromislam.nl. Middels dit overzicht willen we u, als volger van dit project, graag op de hoogte houden van onze bezigheden binnen het project!

Dawah op Straat

Tijdens Dawah op Straat (DOS) kom je weleens op plekken die je nog nooit bezocht hebt. Eind augustus stond Dordrecht op de planning; voor vele teamleden hun eerste bezoek aan deze stad. Met de auto of trein arriveerden rond half elf de eerste enthousiastelingen, en binnen de kortste keren was het team compleet. Allereerst werd een mooie plek in het park uitgezocht voor een korte geheugenopfrisser, waarbij we herinnerd werden aan het belang van de juiste intentie en richtlijnen voor de gesprekken. Nadat de spits was afgebeten vertrok het team vol goede moed naar het centrum!

DOS Dordrecht 1

Ondanks de weersvoorspellingen was het een bijzonder warme - en daardoor levendige – zondag. De winkelstraat was drukbezocht door publiek dat kwam om te shoppen, wandelen of genieten van een ijsje in de zon. Het team werd tactisch gecoördineerd zodat zoveel mogelijk voorbijgangers een flyer aangeboden zouden krijgen. Hierdoor werd regelmatig vriendelijk bedankt met de boodschap “Ik heb er al eentje!”, wanneer men voor de tweede (of derde) maal een flyer kreeg aangeboden. De vriendelijkheid van de Dordrechters was gedurende de dag sowieso opvallend; ook bij het weigeren voor de flyer kon er meestal een glimlach vanaf.

Het aanknopen van een gesprek was iets lastiger dan het enkel overhandigen van de flyer. Op deze prachtige zondag leek men niet altijd te willen nadenken over het doel van het leven, laat staan om hier uitvoerig over in gesprek te gaan. Een prikkelende vraag was echter vaak voldoende om een voorbijganger tot stilstand te brengen, waarna men toch geïnteresseerd de dialoog aanging. De Dordrechters hielden er verschillende zienswijzen op na; van agnostisch tot overtuigd christen, en van sterk filosofisch tot twijfelend atheïst. In gesprek met een moslim bleek dat men over het algemeen weinig wist van de islam; veel ‘kennis’ kwam vooral uit de kranten en het journaal. Dit was dan ook aanleiding voor ons team om veel misvattingen te corrigeren, waardoor de gesprekspartners direct een ander beeld van moslims kregen.

DOS Dordrecht 2

Aan het eind van de middag konden we, onder het genot van een hapje en drankje, terugkijken op een geslaagde dag. Niet alleen zijn er honderden flyers uitgedeeld; ook hebben we veel essentiële vragen kunnen beantwoorden over de islam. Ons doel, namelijk een beter en positiever beeld geven van de islam en moslims, was dan ook zeker bereikt. Terwijl de winkels sloten en het centrum langzaam leegliep nam het team afscheid van elkaar, met het voornemen volgende maand elkaar weer te treffen in een andere stad!

Nieuwe Video's

Elk jaar kiezen duizenden mannen en vrouwen ervoor om moslim te worden. Hun beweegredenen zijn zeer divers en altijd persoonlijk. Vanuit waaromislam.nl vragen we deze nieuwe moslims om hun bekeringsverhaal met Nederland te delen. Vorige maand hebben we de verhalen van Wander en Hamza online gezet. Bekijk ze nu!

 

Daarnaast kun je nu deel 8 bekijken in de reeks 'Koran en Wetenschap':


 
Wist je dat:

waaromislam.nl ook veldsprekers ter beschikking heeft? Deze sprekers kunnen o.a. helpen bij lezingen op scholen, informatieavonden en open dagen in moskeeën. Meer weten over deze dienst? Neem direct contact met ons op via http://waaromislam.be/algemeen/contact.html!

Rondleiding Jos

Help mee

Al onze diensten kosten geld; denk bijvoorbeeld aan video's bewerken, de website onderhouden, informatiemateriaal drukken, reiskosten, opnameapparatuur aanschaffen, de huur, etc. Om deze kosten te dekken doen we een beroep op bijdragen van de moslimgemeenschap. Wil jij middels een maandelijks bijdrage dit project steunen? Klik hier om een (maandelijkse) donatie te doen!