Bekeerlingenavond Den Haag

Broeder Jos heeft op 1 juni, in het kader van een bekeerlingenavond, zijn bekeringsverhaal verteld. Hierbij een citaat betreffende zijn beleving.

Recent ben ik op uitnodiging van een Turkse stichting naar Den Haag geweest om een praatje te houden over mijn weg naar de Islam. Als bekeerde moslim ben je een minderheid in de gemeenschap en “van huis uit” moslims zijn dan ook vaak nieuwsgierig naar wat bekeerde moslims ertoe zette om de Islam te accepteren.

Zo deelde ik met mijn Turkse (en enkele andere nationaliteiten) broeders hoe ik in het begin niemand had verteld over mijn bekering, en nog maar weinig praktiseerde. Toen ik eenmaal begon met praktiseren begonnen zich vervolgens conflicten voor te doen. Als oer-Hollandse student in een studentenleven, en dan wordt je Moslim. Zie dat maar eens uit te leggen aan je naasten en omgeving. Dat is toch raar, zo een Hollandse student die gaat bidden en geen alcohol meer drinkt? Daarop besloot ik nog maar eens te gaan kijken of ik wel de juiste keuze gemaakt had.

Vanuit allerlei oogpunten ging ik de Islam nog eens goed onderzoeken door visies te bestuderen. Dit onderzoek leverde een aantal conclusies op die mijn keuze om moslim- te worden enkel bevestigden. En deze conclusies wilde ik graag met mijn Turkse vrienden delen.

Iets wat ik ontdekte was dat de Islam het gebruik van het verstand aanmoedigde; in de Koranzijn hier vele voorbeelden van te vinden waarin de lezer expliciet op bepaalde tekenen wordt gewezen om daarover na te denken en tot een juiste conclusie te komen omtrent, bijvoorbeeld, de Eenheid van God (dus dat er niet meerdere goden zijn). Dit is iets wat ik in andere geloven altijd heb gemist; een rationele basis voor je geloof.

Een laatste zaak die ik deelde met de aanwezigen was de wijsheid die schuilt achter de wetten en regels in de Islam. Dit heb ik zelf ervaren als bekeerde moslim; als ik me aan de Islam vasthoud weet ik dat het uiteindelijk altijd goed komt, en hoef ik niet te vrezen voor een foute uitkomst.

Het was een leuke kennismaking met de Turken uit Den Haag. Mijn hoop is dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan een stukje meer bewustzijn over de Islam. Dit leidt er hopelijk toe dat ons geloof sterker wordt, en dat we het meer gaan praktiseren, en betere mensen worden. Want dát is wat de Islam vraagt van een moslim.

Voor persoonlijke verhalen van bekeerlingen kijkt u op www.waaromislam.nl/verhalen-bekeerlingen. Wilt u een keer een bekeerling uitnodigen om hem met zijn persoonlijk verhaal uw gasten te inspireren? Dat kan! Neem dan even contact met ons op via het contactformulier rechtsboven op de website, dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn.