Geslaagde actie op Koninginnedag

Net als 30 april 2012 organiseerde waaromislam.nl ook dit jaar op 30 april een da’wah-actie op Koninginnedag. Het resultaat was goed.

In navolging van vorig jaar deelden we ook dit jaar weer flyers uit op 30 april. Een succesvolle actie waarvan we de belangrijkste zaken hieronder kort zullen opsommen.

  • 1 geslaagde trainingsdag in de aanloop naar KD2013: Op zaterdag 27-03 vond in Rotterdam een trainingsdag plaats waar er aandacht was voor de werkwijze op KD2013 alsmede theologische achtergronden en motivaties betreffende het uitnodigen naar de Islam. Ongeveer 50 vrijwilligers waren op deze dag aanwezig.
  • 2 dames die zich in shaa Allah gaan bekeren: na het ontvangen van een flyer gaven zij aan al langer over de Islam te hebben gelezen maar geen contactpunt te hebben. Eenmaal aan een contactpunt geholpen werd de wens tot het aannemen van de Islam uitgesproken.
  • 20 steden waar de verspreiding plaats had: dit is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. In zowel het hoge noorden tot het lage zuiden waren er mensen actief.
  • 150 vrijwilligers, zowel broeders als zusters.
  • Duizenden extra site-bezoekers in de aanloop en na afloop: ook hebben diverse personen een email gezonden met wisselende inhoud aangaande het project en de actie zelf.
  • 100.000 flyers ter verspreiding: dit is het viervoudige van wat we vorig jaar uiteindelijk wisten te verdelen.

Kortom, mooie cijfers waarbij we Allah danken dat Hij dit mogelijk maakte en vervolgens alle vrijwilligers die daartoe een middel zijn geweest. Wij hopen ook in de toekomst een goede samenwerking met eenieder te hebben.